Högström, Landernäs och Andersson Elfgren toppar regionlistorna för Moderaterna

2017-11-18

Under lördagen fastställde Moderaterna valsedlarna inför regionfullmäktigevalet i Västmanland 2018. Tomas Högström toppar valsedeln för den östra valkretsen som omfattar Västerås och Sala.

– Jag är mycket glad över att få förtroendet från medlemmarna och vi bildar nu ett starkt lag med kandidater som har fullt fokus på maktskifte i Region Västmanland 2018. Tillsammans med Alliansen söker vi väljarnas förtroende för att förbättra sjukvården, kollektivtrafiken och den regionala utvecklingen. Ordning och reda i ekonomin är en förutsättning för detta, säger Tomas Högström.

Oppositionsrådet Tomas Högström är 63 år, bosatt i Västerås och var 2008-2010 dåvarande landstingsstyrelsens ordförande.

Jenny Landernäs toppar valsedeln för den västra valkretsen som omfattar Köping, Arboga, Kungsör, Hallstahammar, Surahammar, Skinnskatteberg, Fagersta och Norberg.

– Fram till valdagen gäller det att vi möter så många väljare som möjligt i hela länet. Genom att lyssna och komma med konstruktiva förslag på hur vi kan erbjuda västmanlänningarna bästa möjliga sjukvård i hela länet kommer Moderaterna att bli ett alternativ för fler, säger Jenny Landernäs.

Landernäs är 36 år, bosatt i Hallstahammar och i dagsläget oppositionsråd för Moderaterna i regionen.

Mikael Andersson Elfgren är också en av de moderata toppkandidaterna med sin andraplats på den östra valkretsens valsedel.

– Jag ser fram emot att arbeta hårt för ett maktskifte i regionen. Det behövs ett nytt, tydligare ledarskap och inom Moderaterna kombinerar vi politisk erfarenhet med nytänkande. Slöseriet med västmanlänningarnas skattepengar måste minska, säger Mikael Andersson Elfgren som är 29 år gammal, bosatt i Västerås och till vardags arbetar som officer.

Nyheter

  • Polisbristen ohållbar i KAK

  • Tom bassäng i Fagersta blir fullmäktigefråga

  • M vill ha elbuss till sjukhuset

Tappade uppkopplingen