M vill få bättre koll på skattepengarna

Moderaterna har lagt en motion i regionfullmäktige om att Region Västmanland ska ansluta sig till det digitala verktyget ”Skattekollen”.

 

– Många invånare vet inte vad deras skattepengar går till. De betalar mycket skatt till regionen och därför tycker vi att man borde använda sig av det digitala verktyget Skattekollen där man enkelt kan se var pengarna tar vägen, säger Mikael Andersson Elfgren, moderat ledamot i regionfullmäktige.

 

– Skattekollen är en hemsida där regionens data matas in och integreras på regionens egna hemsida. Därefter kan invånarna enkelt gå in på sidan, fylla i sin lön och se hur mycket av lönen som går till exempelvis cancervård, kultur eller kollektivtrafik. Idag använder sig flera kommuner av Skattekollen, bland annat Hallstahammars kommun, säger Jenny Landernäs (M), oppositionsråd.

 

Tappade uppkopplingen