Laddstolpar för elbilar på sjukhus införs efter M-motion

Idag fattar regionstyrelsen i Region Västmanland beslut om att satsa på elfordon och laddstationer. I oktober ska de första publika laddstationerna för elbilar tas i bruk på Västerås sjukhus, åtta för besökare och åtta för personalen. Detta sker tre år efter att fullmäktige behandlat en motion i ämnet från moderaten Johan Widén.

–                          Jag är naturligtvis glad över att regionen vill satsa på elbilar, men blir lite förvånad över att det tagit tre år att få till laddstolparna. När motionen behandlades i fullmäktige i november 2014 valde man att besvara motionen med hänvisning till att laddstolpar redan var på gång. Det känns ju lite märkligt med tanke på att det nu tagit hela tre år att få dem på plats, säger Johan Widén (M), ledamot i Regionfullmäktige.

–                          Den här tendensen är något vi sett i flera frågor, att vi lägger förslag som de rödgröna inte vill bifalla, utan de vill hävda att saker och ting redan är på gång fast det inte riktigt är så. Det känns lite småaktigt, säger Johan Widén (M), ledamot i Regionfullmäktige.

Tappade uppkopplingen