Åsa Coenraads ryter till mot regeringens subvention av årets julklapp

Varje år utser Svensk handel årets julklapp, och i år blev det elcykeln. I dag subventionerar den rödgröna regeringen elfordon med 350 miljoner i en elfordonpremie. Det innebär en reducering i pris för varje fordon med 25 procent inkluderat elcykeln. Nu ryter riksdagsledamoten Åsa Coenraads (M) från Västerås till mot regeringens subventionspolitik.

–       Det är galet att regeringen subventionerar elcyklar. Riktade åtgärder och subventioner ska gå till saker som ger bevisad nytta. Elcykeln är fantastisk men ger inte dem globala effekter som klimatet skulle behöva. Skattebetalarnas pengar skulle kunna göra mer nytta någon annanstans än att subventioner svenska julklappar. Elcykeln är en bra julklapp, men den ska inte betalas av skattebetalarna. Regeringen fortsätter med sin ansvarslösa ekonomiska politik vilket gör att Västmanlänningarnas skattepengar får betala för årets julklapp. Det är ansvarslöst.

Miljö och klimatfrågan är en stor utmaning för framtiden och fler åtgärder måste komma till, men varje klimatkrona måste göra maximal klimatnytta. Att subventionera elcyklar ger liten, om ens någon, effekt, säger Åsa Coenraads (M).

Tappade uppkopplingen