Moderaterna vill att bussarna flaggar oftare

Moderaterna har lagt ett förslag i kollektivtrafiknämnden om att bussarna i länet ska flagga på samtliga flaggdagar, och inte bara på vissa som idag.

– Region Västmanlands bussar har möjlighet att flagga men väljer i stor utsträckning att inte göra det. Med undantag för tre dagar: kungens födelsedag, första maj och nationaldagen. Det tycker jag är fel, regionens bussar borde följa de allmänna flaggdagarna som finns till för att hedra betydelsefulla insatser som exempelvis veterandagen, eller uppmärksamma andra viktiga dagar för vårt land och samhälle som exempelvis valdagen, FN-dagen och juldagen, säger Jenny Landernäs (M), andre vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– I S-styrda Västmanland anses det självklart att flagga på bussarna den första maj. Men när det gäller att flagga den 29:e maj, på Veterandagen, är kostnaden plötsligt för hög. Att vi ska visa respekt för de som riskerat liv, hälsa och i flera fall betalat det högsta priset för sina insatser för Sverige borde vara självklart. Det ska inte vara en kostnadsfråga, säger Mikael Andersson Elfgren (M), ledamot i regionfullmäktige.

 

Tappade uppkopplingen