M och KD kritiska till nytt regionstyre

Moderaterna och Kristdemokraterna går i opposition i Region Västmanland. De två partierna avser att samarbeta under mandatperioden och är mycket kritiska till det nya styret.

-En vecka efter att valfullmäktige ägt rum har den nya koalitionen bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna fortfarande inte presenterat någon gemensam politik. Det är ett svaghetstecken och visar att det nya styret inte vilar på en stabil grund. De förlorade dessutom sin första votering i fullmäktige, säger Tomas Högström, gruppledare för Moderaterna.

– Det har nämnts att det ska finnas ett 30-punktsprogram på vad det nya styret vill åstadkomma. Men någon sådan överenskommelse finns inte att läsa varken på partiernas hemsidor eller i sociala medier. Moderaterna och Kristdemokraterna har redan lämnat in flera gemensamma motioner efter valet. Vi är eniga om att regionen inte kan vänta med att korta vårdköerna, säger Malin Gabrielsson (KD).

Tappade uppkopplingen