Nya regionstyret hämmar Västmanlands utveckling

Igår presenterade den nya koalitionen i Region Västmanland sin gemensamma politik för mandatperioden. Moderaterna är föga imponerade av de 26 punkterna som man menar inte driver regionens utveckling framåt.

  • Det bidde bara en tummetott, skulle man kunna säga. Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet har alltså på två veckor bara kunnat presentera 26 urvattnade punkter varav de allra flesta är hela fullmäktige redan överens om, som att främja företagande och att skatten ska vara oförändrad, säger Tomas Högström, gruppledare för Moderaterna.
  • Någon borgerlig allianspolitik ser vi inte skymten av. Var är exempelvis införande av valfrihet inom fler områden i sjukvården? Var är natt- och helgtjänsterna för vårdpersonalen och det barn- och ungdomspsykiatriska centrum som Liberalerna så ihärdigt förespråkat? De verkar inte ha fått något genomslag alls i förhandlingarna med Socialdemokraterna och då måste man fråga sig om det var värt att byta sida, säger Mikael Anderson Elfgren (M), regionråd i opposition.
  • Det nya styret saknar svar på de stora utmaningar och problem som Region Västmanland har. De skriver att de vill korta vårdköerna och arbeta med kompetensförsörjning men de talar inte om hur de ska göra det. Moderaterna kommer att fortsätta lägga konkreta och genomförbara förslag för att utveckla regionen. S, L och C har presenterat en politik som snarare riskerar att hämma utvecklingen, säger Jenny Landernäs (M), regionråd i opposition från Hallstahammar.
Tappade uppkopplingen