Dyr konsultrapport blir fullmäktigefråga

Nyligen avslöjades det attRegion Västmanland betalat 937 500 kronor för att ta fram en konsultrapport bestående av en Powerpoint-presentation på cirka 40 sidor. Rapporten handlade om mödrahälsovården och personalen har reagerat på att informationen i rapporten inte tillfört något nytt.

-Jag tycker det är en anmärkningsvärd summa pengar för en så pass tunn rapport. Därför vill jag taupp frågan i regionfullmäktige, jag vill veta om de styrande partierna anseratt detta är väl använda skattepengar, säger Stephanie Bruksgård, moderat ledamot i regionfullmäktige.

-Det är också anmärkningsvärt att rapporten inte lämnades ut på begäran trots att den var färdig. Först när Dagens medicin hänvisade till offentlighetsprincipen lämnades rapporten ut, avslutar Stephanie Bruksgård (M).

Tappade uppkopplingen