M och KD vill prioritera vården framför byråkratin

Idag presenterade Moderaterna och Kristdemokraterna i Region Västmanland sitt reviderade förslag till plan och budget för kommande år. De vill skära ner på administration för att få loss mer pengar till vården.

-Från vårdande verksamheter kommer signaler om att de administrativa processerna tar allt mer tid och att det går ut över möjligheterna att leverera vård. Dessutom ökar den administrativa personalen så pass mycket att Regionhuset inte rymmer fler kontorsplatser. Samtidigt ökar vårdköerna, inom urologin är det inte ens 40 procent av patienterna som får behandling i tid. Vi vill satsa 15 miljoner på att korta vårdköerna och införa anställningsstopp för personal inom den administrativa ledningen, säger Tomas Högström, gruppledare för Moderaterna.

– Miljonbelopp har slösats bort i utvecklingsprojekt som vare sig lett till minskade vårdköer eller bättre ekonomi. Vi vill avbryta investeringsplaner på solcellspark i Köping och kräver ett stopp för investeringar som inte ger tydliga breda effektiviseringseffekter. Ska vårdköerna kortas och arbetsmiljön förbättras, samtidigt som vi värnar miljön, behöver vi vara mer rädda om pengarna, säger Malin Gabrielsson, gruppledare för Kristdemokraterna.

– Det är upprörande att det nya S-styret inte presenterar sin budgetförrän mindre än en timme innan regionstyrelsens sammanträde börjar. Samtidigtär det uppenbart att Liberalerna och Centerpartiet inte fått genomslag förnågon som helst borgerlig politik, avslutar Tomas Högström (M).

Hela budgetförslaget finns här: 

Tappade uppkopplingen