Moderat rasar över p-kaos på sjukhuset

Det råder brist på parkeringsplatser för personalen vid Västerås sjukhus. Nu har Moderaterna fått nog av att personalen bötfälls på sin arbetsplats trots att de har parkeringstillstånd.

– Igår onsdag räknade jag till minst 15 bilar på personalparkeringen vid sjukhuset som hade fått parkeringsböter. Detta trots att samtliga hade sina parkeringstillstånd synliga. Det fanns inga lediga parkeringsplatser kvar så de hade ställt sig i utkanten av parkeringen där de inte var i vägen för någon, ändå bötfälls de av regionens parkeringsvakter vilket provocerar mig, säger Mikael Andersson Elfgren, moderat oppositionsråd.

 – Västerås sjukhus har svårt nog att rekrytera personal som det är. Att då börja bötfälla personal som redan betalat för sin parkering när antalet p-platser uppenbarligen är underdimensionerat är inte rimligt. Regionen ska ju vara en attraktiv arbetsgivare och då är sådana här saker viktiga för att medarbetarna ska kunna få vardagen att fungera. Vi vill att man omedelbart försöker tillskapa fler parkeringsplatser på området, säger Mikael Andersson Elfgren (M).

Tappade uppkopplingen